Back

Het allerfijnste stukje groen tussen de stenen.

6 juli 2022

Het allerfijnste stukje groen tussen de stenen.

Wij zijn Moes. Een daktuin met een dakcafé. En een dakcafé met een daktuin. En een daktuin met een dakwinkel. Wij zijn een stadsjungle, smaakexplosie, groenoase, chillspot en huiskamer.

Een plek waar je, heel natuurlijk, vanzelf een stukje groener wordt. Waar je ontdekt hoe we deze vergroening samen wereldkundig gaan maken. En waar duurzaam genieten een nieuwe betekenis krijgt. Wij zijn er voor de groene vingers. En voor wie er zijn vingers bij af wil likken. Een mengelmoes van mensen, werelden, ideeën en gebruiksfuncties. De vruchtbaarste voedingsbodem voor groen genieten in hartje Tilburg.

Huisstijl door: Toffey

De daktuin Familie breidt verder uit

Tilburg was in juli 2018 even de warmste stad van Europa, het centrum is versteend. Door klimaatverandering wordt het steeds heter en de buien worden tropischer. Naast de Gemeente Tilburg en Wereldhave sluiten ook Waterschap De Dommel, Interpolis, Up New (mede mogelijk gemaakt door Midpoint Brabant), Jopiefonds, Marketing Tilburg en Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied Tilburg samenwerkend onder de naam Center of Tilburg zich aan bij de daktuin-revolutie. Samen met partners staat Moes op voor de leefbare stad van de toekomst. Want het is nú tijd voor een Tilburgs netwerk van daktuinen. Om het welzijn van de inwoners te vergroten. Om de biodiversiteit in de stad te herstellen en versterken. Om de hitte te beperken. Om overvloedige regenval te benutten en extreme droogte tegen te gaan. En om de verbinding tussen de Tilburgers en natuur en voedsel te herstellen.