Back

Over ons

Daktuin + dakcafé.

Wij zijn een daktuin met een dakcafé. En een dakcafé met een daktuin. En een daktuin met een dakwinkel. Wij zijn een stadsjungle, smaakexplosie, groenoase, chillspot en huiskamer. Een plek waar je, heel natuurlijk, vanzelf een stukje groener wordt. Waar je ontdekt hoe we deze vergroening samen wereldkundig gaan maken. En waar duurzaam genieten een nieuwe betekenis krijgt. Wij zijn er voor de groene vingers. En voor wie er zijn vingers bij af wil likken. Een mengelmoes van mensen, werelden, ideeën en gebruiksfuncties. De vruchtbaarste voedingsbodem voor groen genieten in hartje Tilburg.

Daktuinen maken de leefbare stad van de toekomst.

Wat ons betreft is het tijd om de verbinding tussen stad, natuur, voedsel en de verduurzaming daarvan te herstellen. Wij hebben besloten om er op eigen initiatief voor te gaan door de eerste publiek toegankelijke daktuin van Tilburg te realiseren. Een daktuin waarop groente en fruit worden verbouwd en bijen gehouden. Waar bewoners, studenten en bezoekers samenkomen voor aanstekelijke beleving: een inhoudelijk programma, kleinschalige evenementen en een hapje en drankje. Een plek waar onbewust ieders kijk op de wereld eens flink wordt opgeschud.

Daktuinen geven een veelzijdig antwoord op een verscheidenheid aan uitdagingen en belangen. Ze zorgen voor klimaatadaptatie: het bufferen van water bij tropische regenbuien en het verkoelen van de stad bij extreme hitte. Met de daktuin dragen we bij aan de biodiversiteit in de (versteende) stad door een aantrekkelijke plek te creëren voor insecten, vogels en andere dieren. Groen doet ons mensen goed. In het groen, uitzicht op groen, de geur van groen, het draagt bij aan ons welzijn. En zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen.

Wij zijn een Sociale Onderneming

“Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De maatschappelijke missie staat bij hen voorop (impact first!). Net als gewone bedrijven leveren sociale ondernemingen producten of diensten. Maar geld verdienen is geen hoofddoel, het is vooral een middel om de wereld een beetje beter te maken.” – Social Enterprise NL

Daktuin Moes is een sociale onderneming in oprichting. Bij de inrichting van het bedrijf passen wij de social enterprise principes toe. Vanaf opening start de aanvraag om toegelaten te worden tot het Register Sociale Ondernemingen.

De mensen achter Moes

Je komt niet snel twee ondernemers tegen die enthousiaster zijn dan Mirjam en Sam. Juist doordat Mirjam en Sam op sommige vlakken elkaars tegenpolen zijn, is er vuurwerk. En die energie stroomt linea recta door naar de daktuin. Maak kennis met de drijvende krachten achter Moes: Mirjam Slob en Sam van Nieuwamerongen.